Ο μεγαλοφυής νάρκισσος Σαλβαδόρ Νταλί, στο «ημερολόγιο μιας μεγαλοφυΐας» έγραψε: «Σήμερα μόλις διαπίστωσα που οφείλεται αυτή η φοβερή χαρά που νιώθω κάθε πρωί όταν σηκώνομαι απ’ το κρεβάτι μου. Οφείλεται στο ότι είμαι ο Σαλβαδόρ Νταλί».
Αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες που θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ σημαντικούς στο χώρο τους, που τους χαρακτηρίζει η εμμονή για επίδειξη των ικανοτήτων τους και που νιώθουν έντονη την ανάγκη για θαυμασμό και αποδοχή από τους άλλους. Εκτός από τον Νταλί, διάσημοι νάρκισσοι, από το χώρο της τέχνης, υπήρξαν ο Ντελακρουά, ο Πικάσο, ο Γουόρχολ και φυσικά πολλοί άλλοι.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Β.Αναστασοπούλου, Ε.Αστερή, Ε.Βενέρη, Χ.Κωτσούλας (Capten), Ε.Μπιτσάκης, Μ.Ντόνεφ, Δ.Τάταρης, Δ.Χριστοφιλογιάννης.
Τα έργα που θα εκτεθούν και οι ναρκισσιστικές αναφορές που περιέχουν δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα υπερβολικής αυταρέσκειας των δημιουργών τους.
Ο Μπιτσάκης συχνά υποδύεται ρόλους στα έργα του. Στην έκθεση συμμετέχει με το έργο Imperator. Ο Ντόνεφ θα δείξει αυτοπορτρέτα που θυμίζουν πόζες σταρ. Ο Τάταρης εικονίζεται στο κέντρο ενός περίτεχνου θυρεού. Στους καθρέφτες στα έργα της Αστερή δεν υπάρχει είδωλο. Περιμένουν, ίσως, το θεατή να ρωτήσει: Mirror, mirror on the wall, who is the fairest of them all? Ήρωας στο έργο της Αναστασοπούλου είναι το παγώνι. Ο Capten θα παρουσιάσει κατασκευές με εμμονή στις στολές με τα χρυσά γαλόνια. Η Βενέρη συμμετέχει με ένα κόσμημα-γλυπτό από την ενότητα PROPS που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναφέρεται στη γυναικεία φύση και την πόζα. Στο έργο του Χριστοφιλογιάννη η τίγρης εκπροσωπεί τον Νάρκισσο, σε αντίθεση με προηγούμενη δουλειά του, όπου ο ίδιος συχνά εικονίζεται στα έργα του ισότιμα με καλλίγραμμους θεούς και ήρωες της μυθολογίας.